HJEM              STUDERENDE              BOGANMELDELSER              FOREDRAG              SUPERVISION              BLOG              REFERENCER              LINKS              KONTAKT 

Om virksomheden:

 

 

Coaching i organisationer er en virksomhed, der har specialiseret

sig i kompetenceopbygning indenfor fagområdet.  

 

Dette website henvender sig til mine kommende, nuværende og forhen-værende samarbejdspartnere såvel som studerende, samt andre der måtte have interesse for dette spændende fagområde.

 

Det er målet, at brugerne igennem hjemmesiden vil holde sig ajour indenfor faget generelt samt indenfor igangværende forløb

 

 

 

 

Boganmeldelser:

 

 

Alle boganmeldelserne her på siden baserer sig på, at den enkelte bog bliver anvendt direkte i relation til fagmodulet ”Coaching i organisationer”.

 

 

"Coaching i Praksis"

 

 

Titel: Coaching i praksis

Forfatter: Birgitte Jepsen

 

Forlag: Academica

Udgivelsesdato: 2008, 1.udgave, 1.oplag

 

Bedømmelse:

 

Dette er en håndbog i coaching, som igen og igen bliver hevet ned af hylden og anvendt. Og dette gælder både for underviser, studerende og coaches. For bogen indeholder en sand guldgrubbe af konkrete og anvendelige værktøjer, som ikke er set før i coachingbøger i Danmark.

 

Som underviser har jeg på nu 3 hold brugt denne bog som den ene af de to obligatoriske bøger, som jeg foretrækker at undervise ud fra. De studerende er glade for den ikke mindst på grund af de mange eksempler på dialog mellem coach og fokusperson samt de meget anvendelige inspirations- og kommunikationsværktøjer for ikke at nævne værdiredskaberne.

 

Forfatteren præsenterer fra side 31 - 101 en coachingmodel som hedder DUKA. Som underviser og coach er det i høj grad personlige præferencer som afgør hvilken model man finder mest anvendelig. Jeg har valgt ikke at anvende DUKA-modellen i min undervisning eller som praktiserende coach. Det smarte ved at anvende bogen som obligatorisk værktøjsbog til faget er imidlertid, at dette fravalg ikke har indflydelse på resten (før og efter) af bogen.

 

Årsagen er, at afsnittende om DUKA-modellen er isoleret og at modellen ikke nævnes i resten af bogen. En blandt mange andre styrker ved bogen er, at forfatteren har et stort fokus på kommunikation, som udgør en vis del af pensum til faget. Bogen indeholder en masse rigtigt gode og anvendelige figurerer og illustrationer, som forlaget er behjælpelig med at sende i jpeg format til undervisere.

 

Tilbage til boganmeldelser

 

 

 

 

www.coachingiorganisationer.dk © 2009   •   Gammelgårdsvej 13   •   3520 Farum   •   Tlf.: 23 62 08 91   •   Mail: claus@coachingiorganisationer.dk   •   CVR 32 20 10 24